Voedingsconsulent

06 24208226

Voeding

Veel mensen zoeken troost bij eten.  Hopeloos want het  ‘weg eten’ van emoties voelt altijd rot en lost niets op. In VANAV leer ik je andere keuzen te maken als je emotioneel bent. Ik hou ervan om tijdens de begeleiding hard te werken door duidelijke doelen te stellen en afspraken te maken. Ik ben betrokken, eerlijk en open. Afvallen is geen makkelijke klus en ik zal je hierin steunen. Dit doe ik door serieuze gesprekken met je te voeren waarin gelachen mag worden.

ADS_6223

CVA

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die een beroerte hebben gehad. Mogelijke gevolgen zijn; aandacht en concentratieproblemen, initiatiefverlies en moeite met organiseren.

Hierdoor wordt het eten vaak vergeten of verloopt het anders dan voorheen. Moeite hebben met boodschappen doen of koken kan ook voorkomen. Heb je hier last van, dan kom ik je thuis bezoeken en help ik je met het opnieuw zoeken naar structuur?

Ik heb contact met de CVA-nazorg verpleegkundigen van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Ook komt het voor dat mensen last hebben van smaakstoornissen. Soms is er geen smaakvermogen meer of ervaren mensen vieze smaaksensaties. Inspiratie om te koken of gezond te eten is dan moeilijk om vast te houden. Dit kan dit leiden tot gewichtsverlies of maar ook tot toename van gewicht. Ik geef je tips en adviezen om opnieuw te leren genieten van een maaltijd.  (Mocht je een speciaal dieet nodig hebben verwijs ik je naar een huisarts of diëtist).

——————————————————————————————————————————–

Ontspanning en massage.

Veel mensen met overgewicht hebben spanningsklachten. Heb jij dat ook? Met simpele technieken leer ik je te ontspannen tijdens het eten zodat je verzadiging voelt en weet wanneer je genoeg gegeten hebt.

IMG_2382

VANAV Massageruimte

Stress

Stress kan hoofdpijn, slaapproblemen en een hoge bloeddruk veroorzaken. Tijdens de gesprekken meet ik zowel je bloeddruk als bloedsuikerspiegel (mocht deze afwijken van de normale waarden, adviseer ik je naar de huisarts te gaan).

Voeding en stress

Gezonde voeding houdt je energieniveau op peil en zorgt dat je beter bent opgewassen tegen spanningen. Ik leer je welke voeding gezond voor je is als je gespannen bent.

Ontspanning

Verder ga ik met je op zoek naar wat jou helpt om te ontspannen. Dit kan bijvoorbeeld door afleiding te zoeken of te bewegen. Mocht je serieus aan de slag willen, heb ik een mp 3 opname gemaakt met verschillende ontspanningsoefeningen en een slaap- oefening.

Daarnaast geef ik ontspanningsmassages  en kan je kiezen tussen een rug – buik – benen -armen- en gezichtsmassage.

——————————————————————————————————————————–

Bewegen

In de begeleiding kunnen we ook een beweegplan schrijven. Dit kan je steunen in het opbouwen en volhouden van de sport of bewegingsactiviteiten. sport en bewegen

Sport

Sport en bewegen zijn niet weg te denken uit een gezond en gelukkig leven! Het is niet alleen goed om je conditie op peil te krijgen maar ook voor je hartfunctie en je geheugen. Dit kan door sporten maar ook door te bewegen, zoals bijvoorbeeld een wandeling of trap te lopen in plaats van de lift te nemen. Wist je dat je met traplopen hetzelfde aantal calorieën verbrandt als joggen? Wat je ook doet, het is belangrijk dat je het leuk vindt!

In de begeleiding kunnen we een beweegplan schrijven. Dit kan je steunen in het opbouwen en volhouden van de sport of bewegingsactiviteiten.

Heb je behoefte aan de frisse buitenlucht, dan kunnen we het gesprek ook wandelend in het groen voeren.

 

DSC_0150

Maak een website of blog op WordPress.com